diumenge, 12 de febrer del 2012

DRT enceta un cicle de xerrades formatives anti-crisi


El grup Democràcia Real Tàrrega es va formar la passada primavera a la plaça del Pati, i després d'un període de suspensió, torna a ser activa, i amb ganes de treballar de manera constructiva en el recolzament i la formació de les persones, davant el cruel panorama a què ens enfronten les polítiques al servei de les economies financeres i de mercat.
Aquesta crueltat va quedar ben palesa en la primera del cicle de xerrades, dedicada a la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) de Lleida, el passat dia 20 de gener. Eduard Baches i Rafael Juan Nieto van posar dades ben crues sobre la taula: a la província de Lleida es produeixen de mitjana 5,7 desnonaments al dia. Ells mateixos van explicar la seva pròpia experiència com a afectats, no només marcada per les expriments i humiliants exigències econòmiques dels bancs, sinó també per la vergonya que suposa el fet de no poder pagar les quotes i quedar-se sols i sense casa, i encara amb un deute impossible a les esquenes. Aquest patiment amagat és potser el pitjor càstig, i per això justament es va crear la PAH en diverses ciutats catalanes: per sortir de la solitud, i donar suport psicològic i assessorament legal als afectats. També lluita per la dació en pagament retroactiva, la moratòria dels desnonaments i l'impuls del lloguers socials.
La PAH de Lleida fou constituïda el novembre de 2011 com a decisió de la comissió de desnonaments del 15m de Lleida i de les persones afectades i activistes que la composaven. Si algú està interessat en contactar-hi pot fer-ho al correu electrònic: PAHLleida@gmail.com, o al web http://pahlleida.wordpress.com.
A Democràcia Real Tàrrega hem programat una xerrada al mes, amb la intenció, no només d'evidenciar les injustícies del sistema econòmic actual, sinó també amb la de fer recerca de les possibles alternatives en positiu a nivell local i també global. El cicle continua aquest divendres 17 de febrer a les 20.30 a la Sala de la Biblioteca Comarcal, amb la presència de Ramon Pascual, membre de Coop57, cooperativa de crèdit ètica i solidària. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada