Josep Pàmies, pagès i membre de l'associació “Dolça Revolució”, començà la seua xerrada amb una afirmació rotunda: les farmacèutiques fan medicaments per mantenir malalts, no per curar-los. Un món ple de persones sanes seria la seva ruïna.
Aquestes farmacèutiques són les mateixes companyies que les que distribueixen llavors transgèniques. Aquestes llavors no són una simple barreja o creuament d'espècies (com la nectarina, o la mula), sinó que consisteixen en la introducció d'un gen animal dins el codi genètic dels vegetals.
Mentre que s'estan comercialitzant aquestes llavors i elaborant aliments transgènics per a ús humà, que encara no està demostrat que no puguin ser perjudicials, es prohibeix investigar amb plantes medicinals que en alguns casos han demostrat ser molt eficients en el tractament de malalts de diabetis i fins i tot de càncer. L'associació de la qual és membre treballa per estendre el coneixement sobre l'ús i l'existència d'aquestes plantes i recull testimonis de persones que les han provades.
Tot i que algunes plantes estan fora de la legalitat, Pàmies pensa que ens hem d'alliberar de les pors i posar en pràctica la sobirania alimentària, triar bé el que mengem i decidir com volem ser curats, reclamar referèndums i consultes populars sobre l'ús dels transgènics i potenciar el consum de productes locals.
Web de l'associació "Dolça Revolució": http://www.dolcarevolucio.cat/ca/
Web de la iniciativa legislativa popular "Som lo que sembrem": http://www.somloquesembrem.org/index.php?id=7
Web de "Slow Food Terres de Lleida": http://www.slowfoodterresdelleida.com/index.php?id=1
Blog de Josep Pàmies: http://joseppamies.wordpress.com/
pues sí, sin llegar a fliparlo con la imposición de manos, la homeopatía, o alternativas ¿médicas? por el estilo, pero flexibilizando los cauces para que otro tipo de recetas, más naturales, nos puedan curar.
ResponElimina