dijous, 16 de juny del 2011

MANEL CASTELLS: CONTRA LA POR I LA VIOLÈNCIAEl sociòleg Manuel Castells, catedràtic de la Universitat de Berkeley (Califòrnia) i investigador de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), considera que cal superar la por per començar a ser persones i començar a bastir una nova democràcia. En una intervenció  a l'#acampadabcn de la plaça de Catalunya el dia 28 de maig va donar suport a les acampades que es succeeixen a tot el món i va enumerar les condicions necessàries per a aconseguir un canvi democràtic real.
Va reivindicar la lentitud d'aquests processos i va demanar tranquil·litat als acampats. 'Anem a poc a poc perquè anem lluny', va dir, i va advocar per la no violència. 'Quan els poders fàctics s'adonin que la cosa és seriosa, cosa que de moment  no s'acaben de creure, reaccionaran; i probablement ho faran de manera violenta', va dir, i va demanar de respondre sense cap mena de violència. Per fer això cal molt coratge, va dir, perquè els porucs responen a la violència amb violència. 'Sense por i sense violència tot és possible', va  concloure. Va demanar una nova llei electoral i un accés lliure i universal a internet i a la informació transparent, com a dret fonamental. I va reblar, al final: 'porucs d'arreu del món uniu-vos els uns als altres a la xarxa, enxarxaus-vos; i potser d'aquesta xaarxa, d'aquest embolic, en neixin els fruits d'una nova democràcia, encara per invertar'. (Text extret de Vilaweb, 26/05/2011)

Clicant el següent link podeu veure i escoltar la xerrada.http://www.vilaweb.cat/noticia/3891748/20110527/manuel-castells-porucs-mon-uniu-vos-xarxa.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada